NIEUWSBERICHTEN

DOKTERS/SPECIALISTEN NIET VERZEKERD VOOR MEDISCHE FOUTEN IN CORONA-TIJDEN? 

20/03/2020


We zijn in oorlog met Covid-19.  Artsen-specialisten staan in het front en zijn onze hoop in deze bange dagen !

Allen werken op zelfstandige basis.  Ze hebben een beroepsaansprakelijkheids-verzekering, zodat ze bij (vermeende) fouten verdedigd worden.  Indien ze aansprakelijk zouden zijn, betaalt de verzekeraar de schade aan het slachtoffer.

 

Net hier wringt het schoentje:  veel artsen-specialisten zullen nu en de komende tijd ook buiten hun specialisatie ingezet worden.  Hun BA-verzekering dekt hen slechts voor fouten binnen hun specialisatie.  Met andere woorden: minstens theoretisch, is er een probleem in dekking.

 

Tot hiertoe is er geen eenduidig standpunt ingenomen door verzekeraars. Als verzekeringsdeskundige maak ik mij hier zorgen over.  Ook de pers heeft hier haar rol te spelen. Het in de media brengen stimuleert verzekeraars (mogelijk bij monde van Assuralia) tot het nemen van een eenstemmig standpunt.


- Nico Aerts 

CORONA - IN WELKE GEVALLEN KOMT MIJN REISVERZEKERING TUSSEN? 

20/03/2020


Wij keken in de voorwaarden van de marktleider in reisverzekeringen: Europ Assistance.

 

Is Covid-19 een gedekte gebeurtenis in de annulatieverzekering NoGo?

 

Neen, pandemieën evenals de lockdown van een land of een inreisverbod uitgevaardigd door de plaatselijke overheden, zijn geen gedekte gebeurtenissen van de reisannuleringsverzekering NoGo van Europ Assistance België.

Men raadt aan om contact op te nemen met uw touroperator, uw luchtvaartmaatschappij of uw hotel in verband met een mogelijke annulatie.


Wat moet ik doen als ik door het Covid-19 besmet wordt in het buitenland?


Indien u in het buitenland ziek wordt, zal Europ Assistance u bijstaan en uw dossier verder opvolgen. Zij zullen de medische kosten ten laste nemen in overeenstemming met de onderschreven bijstandsformule, na onderzoek van uw dossier door hun arts.


Wat als ik niet naar België kan terugkeren wegens een opgelegde quarantaine of lockdown in het buitenland?


Indien u niet ziek bent, maar enkel getroffen wordt door een quarantaine-maatregel of een lockdown, raden zij u aan om contact op te nemen met uw touroperator, uw luchtvaartmaatschappij of uw hotel in verband met de verlenging van uw verblijf. Europ Assistance neemt enkel uw medische kosten ten laste.


- Bron: Europ Assistance

            © 2020 AH Verzekeringen  |  Senator Alfons Jeurissenlaan 1156/6 - 3520 Zonhoven   |   info@ahverzekeringen.be   |  0460/960.735 (Nico) of 0472/651.496 (Kristof)